Pages

Monday, November 23, 2009

mY Coursemate POLI Jb wedding

hai aLL

on 22 nov, i had attended my x coursemate during diploma....juliahdillah...sorg2 kawan dah kawen..ade la skit pic yg smpt d amek..yg len3 ade kat kamera lnda....lets look at the pic...







p/s- next whose turn?..wait n attend

Tuesday, November 3, 2009

iDoL

upload by :
mrs cindereLLa

neW LaYouT

hai aLL

ni layout baru aku jumpe, aku suka tapi mslhnye bnde ni tak user frenly la, wat smntara wktu ni pkai je a dlu, ti dh bosan aku tukar la...hehe thanks to meiruoshop.blogspot..sbb aku dpt design tu dr situ x aku explore2 la..n then rupanye dpt dr deluxetemplates....kalo korg nk g la view sne...mcm2 ade...he2. k la dh 3 am...aku nk tdo..gud nite aLL...

post by :
mrs.hiem

Wednesday, October 28, 2009

mY neW beLoveD boYfreND





boys over flowers...gu jun pyo @ lee min ho....very handsome guy...i love him so most...
my new love ;)

i miss my hometown....

hai aLL....
over this week, really2 gone through a diffucult thing..banyak bnda yg berlaku yg nak x nak terpksa gak aku hadapi, tapi setiap kali nye mmg cmtu la....terjadi, berlalu, terjadi lagi, terus berlalu n hdup normal smula...hingga smpai satu tahap mls nk pikir n biarkan je..last2 di fB gak la tmpt aku meluah rasa....emmm i'v miss my family so much....aku rasa cam nk balik je kalo dekat, dapat bersama family adalah satu bnda yg dpt mnghilangkan segala macam masalah dr cinta - study...tapi perjuangan di uum belum tamat, so have to waited for 2 exam paper on 1 nov n 13 nov...so fight for right.....hah............i want to fly home....

Sunday, October 18, 2009

Menanti sesuatu yang x pasti

hai aLL...

Suddenly this nite, i've been called to write on my blog..emmm just have too much thinking at lead to my worried, have too much think about my future, yang x pasti...hanya mampu menanti dan terus mnanti..semoga semua dapat berjalan lancar sebaik nya.. amin.
post by: mrs hiem

13 Oct- mY 24th BirthDay + diNner gEng PeRisiK

hai aLL...

Tanggal 13 Okt 2009 adalah anniversary birthday aku yang ke 24 thn..dalam sedar x sedar dah 24 thn aku hidup di dunia ni kan..emmm thanks mak abh, tanpa diorg aku xde kat dunia ni dan x sebesar 24 thn ni.he3..emm by the way, aku x harapkan ape2 celebration pun, tapi dlm pada tu geng2 perisik dh buat suprise party untuk aku, especially time dinner event diorg tu, malu nye tapi itu la hakikat, 24 thn..he2..anyway thanks to them..i love u ladies...


Nak cite ape g ekh sal birthday, xde pe sngat la just leh view pic2...lets pic talk...

















Wednesday, October 7, 2009

mALdives exPeriEnce

hai aLL
tajuk tu mcm aku dh g maldives lak akn...by the way tajuk tu nk state bahawa aku g interview internship program to maldives hari selasa lepas..emm the truth aku mmg x harap la akan dapat, cuma aku nk test power experience interview, al maklum la, ble ckp sal intebiu ni smua ketaq kan..termasuklah aku..so x salah ambik pglmn interviu..peluang nk dpt ke maldives tu lak mcm x cerah la, sbb aku ni bertudung, so itu adalah sbb musabab yg mnjdi kekangan kalo aku xdpt, even x dpt pun aku x regret la, sbb aku dh sahut cabaran mak aku yg kata aku x berani.
nak d jadikan cerite sehari sebelum g interview tu, aku dh mngambil kputusan x nak pegi intebiu tu, n ptg tu aku call my mum n bg tau x nak g intebiu tu, mak aku tnya nape n aku ckp la sbb musabab nye, dan satu word my mum yg aku akan ingat until when is - " tak berani"-...emm atas kata2 mak aku tu aku decide untuk tidak mngalah sebelum berjuang..hehe, atleast aku x regret la aku x dpt sbb aku dh cuba sedaya upaya as compared kalo aku x pergi interview...ye x?...hehehhe...emm lastly, for any reason kalo aku x dpt pegi ats internship program, aku akan pastikan aku smpai maldives before aku mati..insyallah..tapi pegi haji n umrah adlh priority...
by me:
hanim ali (muahhhh)
* p/s - semangat dan kata2 seorang ibu sangat mnjdi perangsang pada seorang anak. Thanks mak, until whenever org akan ingat kata-kata tu. i Love u mum

i'm sad :-(

hai aLL...

setelah agak lama berehat x bukak blog, mlm ni aku terpanggil untuk bukak...sbb aku ngah sedey...for what reason aku xleh nk bg tau tapi aku just berdoa n bertawakal pada NYA. amin
I'M SAD+SCARED..god plezz give me a strong and trust on that thing..plezz move away uncertain and anxious feeling toward his past affair. i'm very sad rite now :-(.

Saturday, September 19, 2009

aku HePPY

hai aLL...

i'm home...seronoknya dah kat uma..tapi a bit tired la sbb busy preparation raya kan...emmm sad to say raya bukan for me..emmm x best mne pun raya aku kot...but hope it will change..love u guys...


Wednesday, September 16, 2009

SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI

hai aLL..



Mlm ni aku lik johor...sudah merindu semua org d johor..di kesempatan ni aku nk wish selamat hari raya aidilfitri & maaf zahir batin.

post by :

* note : wish me a save journey n selamat sampai d kg untuk beraya.

Sunday, September 6, 2009

OuTing@5 sePT

hai aLL...

smlm aku kuar ngn geng perisik...za n pia..kami bertiga je..walau pun x ckup korum tapi heppy jugak..kitaorg g pekan rabu..huhu berbelanja sakan aku smlm..mau rm100 ade..mana x nye mcm2 juadah untuk mak n kakak aku, dh aku belikan..huhu..pas agenda mnghabiskan duet hbis..kitorg g lak melawat bazar2 ramadhan yg mnjual baju2 raya..dlm hujan tu kitorg redahkan aje. rencana awal hanya untu berbuka di jitra..tetibe kuar suara dr cik soft 'dpt mkn kat kuala perlis sdp ni"...huhu aku tau dah msti diorg nk mkn kat kole perlis...dalam masa yg singat kata persetujuan d capai..ku pulas kunci kereta...start enjin..berdezup menuju ke kuala perlis..d sbb kan hujan n jalan licin d tmbh tolah dgn jem bazar rmadhan..maka perjalanan dr alor star-kole perlis mmkn mse sejam..alhamdulilah sempat gak smpai..pdahal main fllow je sgnboard..redahhh...
Sampai 6.30 trus cr meja, ambil order..akhirnye aku telah memlih ikan siakap yg agak besar..huhu..sedap la dpt mkn ikan besar, fevret jugak la tu, tapi tomyam dia hampeh, mcm air..x sedap..huhu..


MENU KOLE PERLIS :-


Nasi Putih
Ikan Siakap Masak Sweet Sour (BESAR wooo)

Tomyam
Sotong Goreng Tepung
Telur Dadar
Ulam-ulaman


JUM = RM $$



NIce to See nIce too Eat





upload by :

Tuesday, September 1, 2009

Jay Chou - Nocturne

hai aLL,

lagu yg korg dgr kat my blog tu ni la lyric dia..siap ade english lagi,bg sape2 yg x fhm chinese word tu..hehe..aku suka lagu ni, sbb stiap kali dgr will feel cool n relex..xcuallt aku just suke music dia, yg dia punye lcrics tu x brp nk hayati lagi ler..he3...

Jay Chou - Nocturne MV & Lyrics

Lyrics: Zhou Jie Lun
Music: Jay Chou

yi qun shi xue de ma yi bei fu rou suo xi yin
A crowd of bloodthirsty ants are drawn by rotting flesh

wo mian wu biao qing kan gu du de feng jing
I watch the lonely scenery with an expressionless face

shi qu ni / ai hen kai shi fen ming
Having lost you, love and hate becomes clear

shi qu ni / hai you shen me shi hao guan xin
Having lost you, is there anything left to care about

dang ge zi bu zai xiang zheng he ping
When the doves no longer represent peace

wo zhong yu bei ti xing / guang chang shang wei shi de shi tu ying
I've finally been reminded, that those feeding in the plaza are, in fact, vultures,

wo yong piao liang de ya yun xing rong bei lue duo yi kong de ai qing
I use beautiful rhymes to describe a love that has been plundered empty

ah / wu yun kai shi zhe bi / ye se bu gan jingAh,
black clouds begin to obstruct [the sky], the color of the night is unclean

gong yuan li zang li de hui yin / zai man tian fei xing
Echoes of that funeral in the park, are flying all through the sky

song ni de bai se mei gui / zai chun hei de huan jing diao ling
The white rose that [ I ] gave to you has withered in this environment of pure darkness

wu ya zai shu zi shang gui yi de hen an jing
On branches, the silence of the crows creates a surreal atmosphere

jing jing ting / wo hei se de da yi / xiang wen nuan niListening quietly,
my black overcoat yearns to provide you warmth

ri jian bing leng de hui yi / zou guo de zou guo de sheng ming
A memory that grows colder with each passing day, a life that's gone,

ah ~si zhou mi man wu qiAh, fog fills the
air all around

ah ~wo zai kong kuang de mu diAh,
I am in an open cemetery

lao qu hou hai ai ni
[ I will ] still love you after I've aged

wei ni tan zou xiao bang de ye qu
For you [ I ] play Chopin's Nocturne

ji nian wo si qu de ai qing
To commemorate this deceased love of mine

gen ye feng yi yang de sheng yin
Just like a wind in the night

xin sui de hen hao ting
So heartbreakingly beautiful

shou zai jian pan qiao hen qing[ I ]
gently stroke the keys

wo gei de si nian hen xiao xin
The longing that I gave was very tentative

ni mai zang de di fang jiao you ming
You are buried in a place called the afterlife

wei ni tan zou xiao bang de ye qu
For you [ I ] play Chopin's Nocturne

ji nian wo si qu de ai qing
To commemorate this desceased love of mine

er wo wei ni yin xing mai ming
And for you I've become anonymous

zai yue guang xia tan qin
Playing the piano under the moonlight

dui ni xin tiao de gan ying
The feeling of your heartbeat

hai shi ru ci wen nuan qing xiIs
still so warm and clear

huai nian ni na xian hong de chun yin
I remember the scarlet imprint of you lip

na xie duan chi de qing ting / san luo zai zhe sen lin
Those dragonflies who have lost their wings, are scattered in this forest

er wo de yan jing / mei you si hao tong qing
And yet my eyes do not show a shred of sympathy

shi qu ni / lei shui hun zhuo bu qing
Having lost you, my tears are murky and blurred

shi qu ni / wo lian xiao rong dou you yin ying
Having lost you, even my smile holds shadows

feng zai zhang man qing tai de wu ding
The wind on the moss-covered rooftop

chao xiao wo de shang xin
Ridicules my sadness

xiang yi ko mei you shui de ku jing
Like a waterless well

wo yong qi mei de zi xing
I use an exquisite font-type

miao hui hou hui mo ji de na ai qing
To depict that love which not even regret will bring back

post by :

Monday, August 31, 2009

CiNta-KasIH-SaYanG

hai aLL
smlm akku tgk crite nur kasih, n ade satu slot tu aku rasa tersentuh n terpikir ngn ayat "adam" - dia cinta kan NUr, n katrina tnya" how about me?- dia jwb " saya sayang awak"
so kat sni, erti perkataan "cinta" dan "sayang"...selama ni aku bagi aku xde beza nye perkataan cinta dan sayang, sbb aku rasa ayat tu hanya untul lelaki2 yg ade dua isteri, dua kekasih n ape sje yg dua la..sbb dia kan beza kan dua2 pmpuan tu dgn sayang dan cinta...maknenye, kalo dia ckp dia cinta pmpuan tu adlh yg utama bagi dia... 
CiNta-KasIH-SaYanG
Tiga perkataan yang nampak seakan sama untuk diterjemahkan, namun jika diteliti membawa kepada pengertian yang sangat berbeza. Pengertian tiga perkataan ini memberikan makna yang sangat mendalam untuk difahami. Emosi dan tindakan juga sebenarnya menggambarkan bahawa kasih, sayang dan cinta mempunyai perbezaan walaupun sedikit.
Kasih..
Kita sering mengucapkan kalimah basmalah yang membawa maksud “Dengan nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Mengasihani”. Allah SWT sebenarnya sangat mengasihi kita sebagai hambaNya. Dan jika kita halusi mengapa Allah SWT mengasihi manusia sudah tentu hanya kerana Allah SWT mempunyai belas kasihan terhadap hambaNya. Rasa kasih sebenarnya terselit rasa belas kasihan terhadap seseorang. Begitu juga Allah SWT mengasihi kita selayaknya kerana kita lemah dan perlu dikasihani.
Dalam hubungan sesama manusia, kasih kadang-kadang menjadi titik bermulanya rasa sayang dan seterusnya rasa cinta. Dari kasihan akan terbit rasa sayang yang begitu kuat. Sebab itu dalam Bahasa Melayu perkataan kasih selalunya digabungkan sekali dengan perkataan sayang. Jadi tidak hairanlah mengapa Rasulullah sendiri berkahwin dengan isteri-isterinya yang banyak kekurangan. Rasa belas kasihan kerana tidak mampu melihat kesusahan wanita-wanita yang kehilangan suami kerana syahid telah mengangkat baginda untuk menyayangi dan mencintai mereka sebagai isteri.
Sayang..
Perkataan yang sukar untuk dibezakan dan diterjemahkan terutama dalam hubungan perasaan sesama manusia. Menyayangi seseorang belum tentu mencapai tahap mencintai kerana menyayangi lebih luas skopnya berbanding mengasihi. Anda mungkin menyayangi sahabat anda, keluarga anda, guru anda atau sesiapa sahaja. Tetapi berbeza jika anda mengatakan bahawa anda menyayangi isteri anda. Kerana rasa sayang kepada isteri sebagai teman hidup memberikan maksud anda mencintai pasangan anda sedalam-dalamnya.
Namun fahamilah, sebenarnya rasa sayang sudah memadai untuk anda melihat pengorbanan yang bakal dilakukan oleh orang yang menyayangi anda. Pengorbanan yang mungkin dilakukan luar dari kebiasaan emosi manusia. Rasa sayang akan memberikan kesan yang berpanjangan sama ada anda sebagai orang yang menyayangi dan disayangi kerana rasa akan dapat dihalusi wujudnya keikhlasan dalam setiap tindakan yang dilakukannya. Keikhlasan inilah yang akan memberikan rasa sayang berpanjangan dan terus mendoakan kebahagiaan untuk orang yang tersayang.
Cinta..Percintaan sudah tentu dikaitkan dengan rasa kasih sayang. Menggambarkan bahawa bila menyebut cinta sudah tentu akan ada rasa kasih dan sayang kepada seseorang. Bila mencintai seseorang, tersiratnya anda mempunyai rasa sayang yang ikhlas dan menerima diri pasangan anda seadanya. Anda hanya memikirkan dirinya, perkongsian hidup bersama dan juga kebahagiaan masa depan bersama.
Cinta terlalu kompleks untuk dihuraikan. Kerana cinta membawa pelbagai istilah yang memberikan maksud yang berbeza. Dalam satu pepatah arab, mendefinisikan cinta itu pekak dan buta. Rasa cinta yang terlalu mendalam akan memekakkan telinga untuk kita menerima segala nasihat daripada orang lain. Segala keputusan kebanyakannya diputuskan sendiri. Cinta juga akan membutakan mata untuk melihat kelemahan-kelemahan pada diri orang yang dicintai sekalipun nampak jelas di mata orang lain.
Cinta mampu memberikan rasa gembira kepada pasangan, tetapi cinta juga memberikan luka yang sukar untuk diubati. Cinta membahagiakan bila berjaya hidup bersama pasangan dan sangat memedihkan bila gagal. Itulah kelebihan dan kelemahan cinta. Kerana pengertian cinta selalunya disandarkan hanya pada manusia. Manusia tidak sempurna. Jika pengertian cinta ini disandarkan pada Allah Yang Esa, sudah pasti tidak akan wujud istilah putus cinta.
entry by :

Wednesday, August 26, 2009

alreadY arriVE uuM = 150 x 4 =600RM

hai aLL..
aku dh smpai uum pagi tdi..dsebab kan aku naik dr batu pahat kan, so smpai changlun pun awal la..area 6.30 then aku amek cab masuk kachi..emm smpai x wat pe...membalas kepenatan semalaman d dlm bas..hehe..ptg ni nak p bazar ramadhan, xtau nk buka puasa ape..tgk je la ape2 yg menarik hati nnti..n jgn menarik nafsu sudah..yg penting kueh as appertizer aku msti ade..hehe.. k tu je a..xtau nk cite ape..yg penting tiap2 kali balik kg holiday..mmg syiok woo.. cuma dlm pada tu aku terpikir kan, duet tiket bas pergi balik sem ni je adlh 600..mana x nye..satu trip balik je dh 150rm..so kalo aku balik sem ni sbnyk 4x so jdinya 150 x 4 = 600..tu belum masuk lagi tmbg teksi ke ape ke..huhu masak aku..amek ko..kata i luv holiday..haha
SELAMAT BERBUKA PUASA semua!
post by :

Saturday, August 22, 2009

aHLan waHsaHLan yA rAmaDhan

hai aLL
SELAMAT MENYAMBUT BULAN RAMADHAN AL MUBARAK.....SEMOGA PUASA KITA ALLAH TERIMA ....AMIN JANGAN CURI2 ..... JANGAN MASA BEKERJA..... JANGAN BUAT ...... JANGAN ASIK ...... JANGAN ASIK BANYAK2 LA BERSABAR...... MESTILAH SENTIASA .........
Do'a malaikat Jibril menjelang Ramadhan " "Ya Allah tolong abaikan puasa umat Muhammad, apabila sebelum memasuki bulan Ramadhan dia tidak melakukan hal-hal yang berikut:
* Tidak memohon maaf terlebih dahulu kepada kedua orang tuanya (jika masih ada)
* Tidak berma'afan terlebih dahulu antara suami isteri
* Tidak bermaafan terlebih dahulu dengan orang-orang sekitarnya.
Maka Rasulullah pun mengatakan Amin sebanyak 3 kali. Dapatkah kita bayangkan, yang berdo'a adalah Malaikat dan yang meng-aminkan adalahRasullullah dan para sahabat, dan dilakukan pada hari Jumaat.
Oleh itu saya terlebih dahulu memohon ampun dan maaf jika saya ada berbuat kesalahan, baik yang tidak di sengajakan mahupun yang di sengajakan, semoga kita dapat menjalani ibadah puasa dengan khusyuk, diberkati dan dirahmati Allah S.W.T, insyaallah.
SELAMAT MENJALANKAN IBADAH PUASA
post by :

Wednesday, August 12, 2009

mY neXt hOliDaY

hai aLL..
sok mlm balik johor for midsem break holiday. seronok sbnrnye nak lik kg, dpt duk ngn femly n mkn pkai terjaga...xpe la aku rasa lebih baik aku balik drpd duk kolej ni, sbb kalo duk sni pun serupa mcm x duk..mmber2 smua busy..emm pnt dh nk ulang la...xpe la yg pnting aku hepy dpt balik...so lets enjoy celebrate awal ramadhan wit femly....

Friday, August 7, 2009

mY frenz 1st sOn...

hai aLL..

hari khamis lepas ni aku sempat g berjalan ke Melaka..tengok anak buah baru..hehe anak my best frenz (geng 6jahanam) anak myza la..myza dh selamat melahir kan 2 mnggu lbih dah..dia dpt baby boy, namanya muhammad ashraff..kitorg gerak pgi dr tempat masing2 then jumpe kat Melaka Sentral..lama gak la kami x reunion berenam..kali ni alhamdulilah tersampai gak hajat smua untuk jumpe n seat together2..even a short time tapi puas hti la, dpt gak jumpe especially yana la, yg pling susah nk jumpe sbb dia kan bekerje..myza pun susah gak sbbdia dh jdi isteri org, so dh kurang la berlibur..hehe..

Nak d tambah lagi masa aku cuti tu hri mkn2 ala2 family gather la, hbis aku balun kerang rebus n kerang pds..hah akibat dan musabab nye amek ko, hari nk balik uum aku kena alergik n demam...dpendekkan cite smpai je kolej ptg tu aku trus p klinik, x tahan demam n gatal...dR kata aku kena alergik seafood, so after this SAY NO TO SEAFOOD, dh la tu semua fevret aku, tapi x pat mkn lagi...huk3..ni pun masih rasa lagi gatal2 n kepala aku pening lagi...so rini aku x posa la..x larat..kena amek ubat lagi rini..k la..mls nye nk mndobi..huhu..tgk la kalo rajin.kalo mls nnti2 la...


ni koleksi pic baby ashraff





post entry by :



Saturday, August 1, 2009

i LuV hOLidaY

i luv holiday too much..best nye...kalo bnyk cuti keje x jalan gak..hampeh.god plezz give me a strong to go on with this sem....ari khamis g tgk baby miyza..cute, macam x caye mmber sesama study masa dip dh de baby dah..ha ha...so who's next to become a wife and mummy...he he he..maybe me maybe not...emmm aku msih kat kg g..ari slasa baru lik..huh..wat to be done...must be done...do it hanim...k la gud nite everybody..love u guys..

posted by :

Monday, July 27, 2009

LANG TENGAH ISLAND

LETS PIC SAY WHAT IS ALL ABOUT....................






























video
UPLOAD BY:


i'M in HoliDay

hai aLL..
aku baru je smpai umah mlm ni tdi..huhuhu uum closed smnggu corse kes H1N1..emm aku ingat uum bebas dr virus ni, rupanya kami pun terpaksa d cutikan..nak x nak aku pun balik gak la kg..perjalanan yg aku rasa kan sngat la jauh......emm aku dh bli tiket lik uum dah..aku balik 4hb..saje nk terlebih cuti mana la tau kan cuti sem dah xde..so aku lebihkan kat sni la..huhu...emm balik ni makin mengembang la aku..so aku doakan semua org selamat dr H1N1..jaga dri anda smua baik2.sama2 la kita melindungi dri sndri..ok...salam sayang...
post by :

Tuesday, July 21, 2009

percubaan seterusnya...

hai aLL...
my next try...ye haa...


upload by :


Tuesday, July 14, 2009

FirST trying...





ape yg aku try..which one yg ok? usaha yang berbaloi,
at least i learn something new, hehehehehe

upload by :



Wednesday, July 8, 2009

wEddinG pIc




layan ni dulu ekh....x nyempat nk upload...

MANY THINGS WANT TO SHARE

Hai aLL...

Lama sudah aku x bercerita di blog ni...gud morning..emm mcm x caye je aku bangun pagi kan..tapi xde yang pelik nya, kat kg masa cuti ni aku mmg bangun dah waktu2 mcm ni..kalo dapat maintainkan ok pe..x la merana aku sem ni n masa praktikal ti..sbb kedua2 nya mmerlukan aku bangun pagi untuk kls n kerja...xpe la practice make perfect rite...emmm masa cuti mmg aku x online sungguh..bnyk gak story nk share..mcm2 la..yg pling penting wedding adik aku la..bnyk rasa gambar yg nak di upload..hehe..tapi hari ni mungkin x sempat la..coz rini aku nk g belanja barang2...emmm cik soft, adik sarah dah bangun tau..awal dia bangun, saje nk motivasikan org..hehe..bangun siap nyapu lagi..tul2 buka pintu rezeki...kui2..
Adik aku dah selamat diijabkabulkan 7/6 yg lepas dah sebulan la hdup dia sebagai isteri org..huhu...emm by the way alhamdulilah majlis pun berjalan lancar n ade gak la mmber sekolah aku dlu dtg..diorg ni mmg setiakawan..dr dlu smpai skrg close gile.. ;-)..penat xcually wedding ni, tapi biasa a..kata majlis kawin kan..mmg gitu a keadaannya..majlis aku?..
ti aku upload gambar kawen adik aku ekh..enjoy viewing..
post by :

Tuesday, July 7, 2009

i'm HOME...

JUST COME BACK FROM MY HOMETOWN..FOR LAST SEM WARR.......
MISS T WRITE N POST MY NEWS..

Wednesday, May 6, 2009

JoM BaLiK...

hai aLL
aku balik 7.30 mlm ni...maybe lama aku x kan online sbb kat kg line brdbnd x ok..so smpai ketemu sem baru..to all my frenz will be miss u..muahhhh...

Tuesday, May 5, 2009

hePi hOlidAy...

hai aLL...
hepi holiday to all my frenzs...smpai ketemu semula sem dpn..and wish u guys all the best for exam result..jemput dtg umah aku 7hb 6 k...take care all...tomorrow nite aku balilk...

Monday, May 4, 2009

FINISH EXAM FOR THIS SEMMM...

hai aLL
akhirnye berakhir la final exam untuk sem ni...letih minda..letih badan..n perut lapar tidak terhingga sekarang ni....jom g makan...

Monday, April 20, 2009

JEMPUTAN UNTUK SEMUA


Kepada semua kenalan-kenalan anda dijemput ke
MAJLIS PERKAHWINAN SUHANIS & ABD HAKIM
seperti tarikh dan hari di kad jemputan di alamat yang tertera.
ikhlas undangan drpd : hanim ali



post by :




yuhuuu...bowink nye

hai All...
22hb exam HR..tapi aku bapak punye la xde mood nk study..aku pun xtau nape..mybe x brp suke paper ni or relex sbb dh ade tips..huhuhuhu tapi yg aku pasti aku x sbr nk lik kg sbnrnye..so exam pun dh x fokis dh..huhu..tu malangnye paper tgh2 ni..paper first je smngt..by the way relationship aku not so good..biar la, kami bt hal msing2..leh bg dri sndri memikirkn smule hal hbgn nih..huhuhuhu..untuk abg Chu..thank u for ur advice..adik ngah blaja praktikkan advice abg nih...

:-(...
not in good mood...x bersemangat mau study..
GOD help me

Saturday, April 18, 2009

duGaaN yG x SuDaH...

hai aLL...
akibat mencari kebenaran ptg ni aku tewas lagi...stiap kali aku nk exam ade je dugaan yang melanda..cinta ni mmg menyakitkan la...aku dh x sanggup lagi dh rasanye..tapi adlh amat perit jugak nk memulakan cinta baru lps dh almost 4 year bercinta..ya tuhan ape lagi dugaan dlm hubungan ini, aku berserah pada mu ya allah seandainya, dia bukan jodoh aku, tunjukkan la jalan yang benar dlm hubungan ini.. tunjukkan lah kebenaran yang aku x nampak, kau maha mengetahui..bantu la hamba mu ini...seandainya dia jodohku kekal kan la hubungan kami, seandainya tidak, tunjukkanlah jalan mu. amin..
aku sedih sngat, tah ape la akhirnya hubungan aku nih..ptg ni lagi tindakan mencurigakan dr "im"..tah knp hati aku nk nk sngat tahu kebenaran, n aku mncari kebenaran..n ble aku tnya, dia nafikan seperti kebiasaan n until now dia off hanphone, for what? kalo x slh knp nk off hp..* pia, org takut peristiwa hari tu yg org cerite kat pia berulang lagi..takut sngat...ape org nk wat ni...)
dh la sok exam...ya allah hanya pada mu aku meminta bantu dan tenang kan lah hati hambamu ini.... :-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(

so sad by :
hanim

Friday, April 17, 2009

exam lagi dan lagi

hai aLL...
hummmm buhsan...rini mrhiem men golf mlm la pulak...tah mne tah tu men x bis2...degilLLL...sok tnggal shari g before paper seminar...pe la aku nk wat ngn paper tu..hrp kan keajaiban tuhan je la lagi...saje je nyinggah jap..mau study la...k daa...after paper hR..mlmnye aku lik kg tau...smntara tnggu paper law 4hb..jwabnye xstudy a aku..hik3..k la..daa

Wednesday, April 15, 2009

stOry saL adE soRg mmBer aku Nih...

hai aLL...
tadi pagi aku exam 1st paper...huhu leh tahan la kesukarannya...aku x harap result gempak kot, tapi kalo tuhan nk bantu aku sentiasa berdoa semoga ade keajaiban.. :-)..by the way, last nite aku call my mum..mak aku suh balik la pulak masa gap 22-4hb tu..sbb dia kata lma nye kalo balik leh tolong2 dia kat umah..so nk djadikan story, aku pun stuju tuk balik..n dah bli tket pun...mahal ooooo tket 75rm...pegi balik 150rm tuuu..huhu..sdri support la..xpe la ape la nk dbndingkan kemahalan itu dengan permintaan my mum..no hal nye, duet leh cari, kasih ibu...hnya itu..smntara parents kita masih ade ni, balik2 la slalu jengah diorg (touching pulak la)...come back to my story, aku kuar g but tket ngn "mamat" yang aku kuar mlm tu hari yg aku story bfore ni..emmm aku no choice terpksa la mntk tolong dia..tapi yg x best nye dia ni mcm kurang kesedaran diri la...ok la, aku yg ajak, aku fhm la..aku dh byr ajakan dia tu aku banje dia mam la..tapi yg x sedap nye, leh lak suh aku isi mnyk kete dia lak..huhuhuhu lelaki jenis apakah ini..aku x leh accept kot (mybe sbb aku kuar ngn mrhiem x prnh kuar pe2 duet)..tapi tu bukan mslhnye, kalo psgn ko xpe a ko nk suh isi kn mnyk tapi mmber je pun..mmg la dia kata pnjam..tapi aku x harap la dia bayar..coz mamat ni mcm bermslh n terlalu misteri a...emm xcually aku mmg x suka lelaki yg x gentle yg pakai duet pmpuan sdgkan bukan mmber rapat, bukan kekasih, bukan tunang, bukan husband..len la kalo ade hbgn kan..x kisah la..emmm what ever pun aku harap aku x kuar ngn dia lagi...mmg this guy a bit problematic n msyterious la...huhuhu....psiko2...bythe way kalo ko trbc blog aku nih..aku x mksd pe2 tapi aku trus trg aku x suka lelaki yg pakai duet pmpuan..x gentle lgsung!!



post by :

Monday, April 13, 2009

terUskaN perJuaNGan...

hai aLL....
dlm busy study pun aku sempatkan melawat blog ku..hehe bukan pe, saje take 5 n then online la...nk post pe2 kat blog pun x sempat coz ngh busy study, 1st paper 15hb ni..research tourism..doakan aku berjaya jawab dengan cmerlang k..to All my frenzs smoga dpt buat yg the best for research paper k...lets fight...


post by :

Saturday, April 11, 2009

aSiGnMenT + FiNaL ExAm....

hai aLL...

last minute rizal kna balik ipoh lak ade urgent matter...n terpaksa la aku n chu yg kne buat final edit...xpe la anyway ni pun group asgmnt..sok kna submit...just tnggu part chu..today x leh nk online sngat..sbb first paper exam semakin hmpir..next wednesday..so cheer up annieem n start ur study..jgn destroy kan result sem ni lagi..warning for me... to aLL please pray for my exam..WISH ME LUCK..AMIN...

POST BY :


my Song